top of page
Search
  • Writer's pictureArnela Sabanovic

Učešće na takmičenju "Probudi dizajnera u sebi"


Kompanija Ovnak u sklopu svog brenda Ovnak organizovala je posebno takmičenje, u kojem je dala priliku potencijalnim dizajnerima da se prijave i pošalju vlastite prijedloge posebne limitirane kolekcije, koja bi nosila njihov naziv i bila posebno lansirana kao takva.


Ovo prvi put da je neki brend u Bosni i Hercegovini dao mogućnost mladim dizajnerima i svima onima koji osjećaju afinitet prema dizajnu, da predstave svoju kolekciju te se time iskažu na tržištu Bosne i Hercegovine.

Moja kolekcija nakita je nosila naziv “Immortal Wings” s naglaskom na krila kao simbola slobode, uzvišenja i transcedencije.

“Krila su izraz težnje duše prema višem od ljudskog stanja, drugim riječima težnja da se nadiđe ljudsko stanje.”

Takva je bila i ova kolekcija. Ona je produkt mašte i slobode. Nažalost, moja kolekcija nije ponijela epitet pobjedničke zbog izvodivosti i mogućnosti proizvodnje nakita, što ipak ne umanjuje moje zadovoljstvo postignutim uspjehom i prolaskom u TOP 10 najboljih kolekcija. Kompanija Ovnak je u svrhu promocije predstavila digitalni katalog u kojem su predstavljeni radovi i biografije dizajnera iz užeg kruga takmičenja, a kojeg možete pogledati na sljedećem linku.

Zahvaljujem se kompaniji Ovnak Vitez na organizaciji ovog takmičenja te pruženoj prilici da i mi mladi, većinom neafirmisani dizajneri, pokažemo svoj talenat i kreativnost.



19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page